19-årig bilist ramte hus og startede politijagt


Efter at have ramt et hushjørne forsøgte en 19-årig mand uden kørekort fra Nivå at tage flugten.

Den unge mand kom natten til torsdag omkring kl.01.36 kørende i en stjålet bil, da en patrulje blev opmærksom på ham. At politiet gerne ville have et ord med ham, fik dog ikke umiddelbart den unge biltyv, som i øvrigt viste sig ikke at have noget kørekort, til at stoppe, fremgår det af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.

I stedet begyndte en biljagt på Frederiksborgvej i Slangerup. Kort efter opgav den 19-årige dog sit forehavende. For patruljen kunne bringe ham til standsning bare 4,2 kilometer væk på Engvej i Gørløse.

LÆS OGSÅ: Nu bliver kørekortet digitaltPå stedet blev manden sigtet for at ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at flygte fra et færdselsuheld (han havde undervejs påkørt et hushjørne) og for køre bil uden kørekort.

Alene sidstnævnte forseelse løber op i en bøde på 7.000 kroner. Hvis det altså er første gang, den 19-årige stoppes uden føreret.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk