180 varebiler snuppet i kontrol: én fik bøder for 35.000 kr.

foto: politi.dk

Med en fælles indsats mellem Skat, politiet og arbejdstilsynet fik myndighederne på to dage i sidste uge kontrolleret 180 varevogne i det vestlige Aarhus.

Af de 180 tilfælde slog politiet ned på 54 lovovertrædelser om alt lige fra sort arbejde til overlæs og hastighedshedsforseelser, oplyser indsatsleder politikommissær Claus-Kjær Pedersen i en pressemeddelse.


I et tilfælde viste en mandelig bilist at være så påvirket af stoffer, at politiet besluttede sig for at anholde ham på stedet til en blodprøve-tagning. Resultatet af denne skal nu afgøre mandens præcise straf.

Også arbejdstilsynet kunne flere gange udtale kritik af varebilernes indretning. Det gjaldt blandt andet læsse-mekanikken. I flere tilfælde var forholdene i forbindelse med varelæsning heller ikke ergonomisk i orden.


Politiet: Vi kommer igen
Sammenholdt får de to dages indstats i Aarhus politikommissær Claus-Kjær Pedersen til at bebude flere kontroller i området.

– Efter sådan et par dage, hvor det har vist sig, at der er adskillige overtrædelser, overvejer vi, hvornår næste koordineret kontrol skal være igen. Det er klart at med så mange overtrædelser, er det et fokusområde for os.

Alligevel kommer det ikke bag på komisssæren. Sammen billede har man nemlig fået ved ligenede kontroller i byer som Randers, Herning og Aalborg.

Af de 54 sager lød den mindste bøde på 1.000 kroner, mens højdespringeren løber op i 35.000 kr.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk