18-årig med 6 klip blæste på fartgrænsen – kørte mindst 206 km/t

Politijagt
Foto: Niclas Jessen

Tre bilister og en motorcyklist blæste mandag aften højt på hastighedstavlerne i Åbyhøj – det koster dem nu deres køretøjer.

Først blæste motorcyklisten, en 23-årig mand fra lokalområdet, forbi færdselsbetjenten med 112 kilometer i timen. Det skete ifølge politiet kl.22.07. En overskridelse på 124 procent, hvilket resulterede i at manden fik inddraget føreretten og frataget motorcyklen på stedet.

Knap halvanden time senere var den så gal igen, da to bilister kørte om kap med hinanden på strækningen Silkeborgvej. Også her er den højst tilladte hastighed 50 km/t, betjenten målte den langsomste af bilisterne, der nåede en fart på mindst 101 km/t.

Begge bilister, en 19-årig mand fra Galten og en 22-årig mand fra Harlev, fik beslaglagt deres biler på stedet og inddraget førerretten.Da betjenten senere var på vej retur til politistationen, blev han ‘overhalet af en meget hurtigt bil’, skriver Østjyllands Politi.

Betjenten besluttede sig for at gennemfører en hastighedsmåling. Den rigtige beslutningen skulle det vise sig. Målingen viste nemlig, at bilisten kørte med en gennemsnitshastighed på 206 km/t.

Og med de nye regler om vanvidsbilisme kan politiet beslaglægge biler, når hastigheden er oppe på 200 km/t eller mere. Derfor måtte chaufføren, 18-årige kvinde, af med både bil og førerret. Ved nærmere undersøgelse af kvindens forhold viste det sig desuden, at hun allerede havde seks klip i kørekortet. Det selvom hun er forholdsvis ny bilist.

– Der er tydeligvis nogen derude, der endnu ikke har forstået budskabet. Det har altså en konsekvens at køre både stærkt og hensynsløst, men det værste er, at man sætter andres liv i fare,” siger politikommissær Amrik Chadha.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk