18-årig mand mister kørekortet dagen efter sin fødselsdag


Mandag fik han kørekort, tirsdag måtte han aflevere det igen

Det er, hvad vi kalder en kort fornøjelse. Tirsdag i denne uge betød en færdselskontrol på Ringvejen i Aarhus, at en 18-årig mand måtte aflevere sit kørekort.

Dagen efter at han havde fået det, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten for tirsdagen. Den unge mand kørte nemlig direkte ind i kontrollen med en håndholdt mobiltelefon.

Det udløste ét klip. Men fordi han tilbage i juni, da han som 17-årig i første omgang fik lov til at køre bil med ledsager, allerede inkasserede sit første klip, skal han altså nu vinke farvel til føreretten.LÆS OGSÅ: Ny Golf R afsløret: Den kraftigste nogensinde

Unge bilister har nemlig modsat andre kun to klip at løbe på, før kørekortet inddrages. Den regel gælder i tre år, efter at man har taget kørekort første gang.

Den 18-årige mand kan på sin anden dag som uledsaget bilist altså se direkte ind i et kørselsforbud. Ligesom han kan se frem til en kontrollerende køreprøve for overhovedet at få lov til at beholde sit kørekort.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk