18-årig fløj gennem byzone – så røg mors dyt

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En 18-årig mand er ved Retten i Odense blevet dømt for vanvidskørsel. Afgørelsen betyder, at staten snupper moderens bil. 

Tirsdag i denne uge blev en 18-årig bilist dømt for at have kørt 100 km/t i gennem Odense by. Han måtte højst køre 50 km/t. Og fordi det er vanvidskørsel har Retten i Odense besluttet at slå hårdt ned på den unge mands handlinger.

Ikke bare må han undvære kørekortet i tre år, han skal også tilbringe 20 dage bag tremmer. Og så har dommeren besluttet, at den bil – den 18-årige kørte i – skal konfiskeres på vegne af staten.

Reklameblok:Bilen tilhører den 18-åriges mor. Det er langt fra første gang, at et nærtstående familiemedlem til en vanvidsbilist mister sin bil. Det var eksempelvis lige ved at ske i sidste måned, hvor en anden 18-årig mand blev snuppet med 102 km/t i sin fars Tesla Model S.

Men fordi politiet i den slags tilfælde skal trække fire km/t fra, endte udmålingen kun på 98 km/t. Straffen? En bøde på 6.600 kr. og et øjeblikkeligt kørselsforbud. Den unge mand fra Odense har altså kørt mindst 104 km/t, da han blev snuppet.

Tilbage i oktober måtte en helt tredje 18-årig mand aflevere både kørekort og nøglerne til sin mors bil, da han blev snuppet på Sydmotorvejen ved Kolding med 200 km/t.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk