17-årig bilist stoppet – så haglede det med sigtelser

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En 17-årig mand og hans kammerater fik for alvor ørene i maskinen, da de onsdag i denne uge blev stoppet af Østjyllands Politi.

Onsdag aften gjorde en 17-årig bilist sig uheldigt bemærket over for Østjyllands Politi. Det begyndte med en overhaling over dobbelt spærrelinje i Aarhus-forstanden Brabrand, skriver kredsen i døgnrapporten. Og herfra udviklede det sig hurtigt.

For selvom den 17-årige egentlig godt må køre bil under visse betingelser, var ingen af dem opfyldt. Ingen af passagererne i bilen var nemlig gamle nok eller har haft kørekort længe nok til at være bilistens ledsager på lovlig vis.

Den 17-årige blev derfor sigtet for at køre bil uden den lovpligtige ledsager. Ligesom han heller ikke slap for at høre for den ulovlige overhaling. Men politiet kunne skrive flere bøder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For det viste sig, at de fire passagerer i bilen også så stort på lovgivningen. En 18-årig mand blev fundet i besiddelse af en taser og narkotika. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af både narko- og våbenloven. En anden 16-årig dreng havde en peberspray på sig, ligesom politiet i bilen fandt en kniv. Den ville ingen af passagererne i bilen dog kendes ved, så politiet tog den med på stationen til nærmere undersøgelse.

 

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk