16-årig biltyv anholdt: Lod som om han sov


En bare 16-årig knægt troede, han kunne sove sig fra et biltyveri. Men den ‘forklaring’ gav politiet ikke meget for.

Rævesøvn kan være nyttigt i mange situationer. Særligt hvis der er noget man bare ikke gider. Så som at tale med politiet når man er 16 år gammel og lige har stjålet en bil.

Men så dumme er politiet ikke. Det måtte en 16-årig engelsk dreng erkende, da han ellers forsøgte sig med tricket efter at være stukket af fra en Kia Sportage, som han havde stjålet tilbage i oktober måned.

Forinden gjorde knægten ellers alt for at komme væk fra politiet, som gjort inden havde fået mistanke om, at bilen kunne være stjålet. På flade dæk kørte Kia’en med drengen bag rattet både mod færdselsretningen og ind i flere parkerede biler, før han tog benene på nakken.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det siger dommen
Det lykkedes dog nogle politihunde at få færden af drengen, som de sporede til et hus i nærheden. Her befandt drengen sig rigtigt nok – men under en dyne og med lukkede øjne.

At han rent faktisk sov uskyldigt, troede politiet dog ikke meget på. Sidste mandag faldt der så dom i sagen, skriver Manchester Evening News.

Drengen skal tilbringe det næste år på et rehabiliteringscenter for unge. Ligesom han ikke må køre bil i perioden. Bødemæssigt slipper han dog overraskende billigt fra sin vanvittige kørsel. Bare 85 pund svarende til 750 danske kroner skal han af med .

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Men det kan ganske givet også være mange penge, når man er 16 år.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk