15-årig bilist i bedstefars bil anholdt efter politijagt

Politi

En blot 15-årig dreng har vist noget af et forklaringsproblem på hjemmefronten efter en biljagt i Aarhus sent torsdag nat.

Det skulle egentlig have været ren rutine, men da en bilist kl.02.30 torsdag nat i denne uge ikke ville stoppe, da politiet gav tegn, udviklede situationen sig hurtigt til en biljagt.

Rundt i det vestlige Aarhus gik turen, beskriver Østjyllands Politi i døgnrapporten. Flere gange blev der kørt overfor rødt og venstre om helleanlæg, før bilen på et tidspunkt bremsede op, og fire mænd – inklusiv føreren – sprang ud og flygtede til fods.


Det lykkedes dog politiet at indhente bilens fører – den femten-årige dreng. Han blev på stedet sigtet for kørsel uden førerret, for ikke at efterkomme politiet anvisninger og en lang række overtrædelser af færdselsloven.

Desuden mistænker politiet, at drengen på tidspunktet var påvirket af stoffer. Derfor røg der også en sigtelse for narkokørsel oveni.

Den efterfølgende undersøgelse af bilen viste, at køretøjet tilhører drengens bedstefar. Bilen er nu, som konsekvens af de nye regler rettet mod vanvidsbilister, beslaglagt med henblik på konfiskation.

Den femten-årige blev efter endt afhøring løsladt, familien og de sociale myndigheder er underrettet.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk