14-årig bilist stoppet – passager må æde bøden

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Onsdag eftermiddag fik politiet i Aarhus-forstaden Brabrand øje på en noget ung bilist. Der viste sig i den grad at være noget om alderen. 

Onsdag eftermiddag var der en meget ung bilist en del af trafikken i Aarhus-forstaden Brabrand. Da politiet fik standset bilen, viste det sig, at føreren var en bare 14-årig dreng. Ved siden ham sad dog en 21-årig mand.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Den 21-årige forklarede, at det var ham der ejede bilen. Den 14-årige havde dog ikke noget ID på sig, hvorfor politiet ikke kunne fastslå hans identitet. I stedet fulgte ordensmagten den unge “bilist” til en adresse i Brabrand, hvor drengens mor opholdt sig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hun havde drengens sygesikringskort på sig, og det fastslog den unge alderen. Køreturen får umiddelbart ingen konsekvenser for den 14-årige, da han er under den kriminelle lavalder. Men den 21-årige passager og ejer af bilen er blevet sigtet for at overlade et køretøj til en person uden kørekort. Det koster ham nu 2.500 kr. i bøde.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk