Er kørekortet røget? Kør 6 meter og få det igen


I Danmark kan den motorsagkyndige finde på at bede dig om at parkere baglæns ind i bås. I Kenya skal du styre en legetøjsbil rundt på et bord – ja, seriøst!

Med mindre du er Kevin Magnussen, så var din køreprøve nok ikke det nemmeste, du har oplevet. De færreste sætter sig bag rattet uden antydningen af nervøsitet den dag.

Altså hvis køreprøven foregår i Danmark. For vidste du, at den samme prøve er helt anderledes i Kenya? Nok ikke. Men det samme gør sig faktisk gældende i Kazakhstan af alle steder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Her er der den motorsagkyndige slet ikke med til køreprøven. Han sidder i hvert fald ikke ved siden af. Det gør derimod et hav af computerudstyr, som overvåger dig.

Her har vi fundet nogle virkelig underlige facts om køreprøver rundt om i verden.

I Kenya: Der er mega meget trafik i det afrikanske land. Alligevel skal du ikke ud på vejene under selve køreprøven. Nej, du skal sidde ved et bord og lege med en modelbil, fordi du skal vise, at du kender reglerne i trafikken… Den lader vi lige stå et øjeblik

I Kazakhstan: Ifølge zuto.com er Kazakhstan det sværeste sted i verden at bestå køreprøven. Her minder vi lige om Borat stammer derfra – fiktiv eller ej.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Når det er så svært, kan det måske have noget at gøre med, at du under køreprøven er overvåget af computere og ikke et menneske. Det er altså en computer, der bestemmer, hvordan du klarede køreturen.

I Andorra: Kan du kun komme til køreprøve om onsdagen. Og kun om morgnen!

LÆS OGSÅ: DAMN! Her eksploderer GT-R-dæk med 327 km/t

I Libyen:… er bilen godt pakket under køreprøven. Foruden dig og den motorsagkyndige er andre aspirerende bilister, der skal til køreprøve samme dag, nemlig også med i bilen. Det samme er en politibetjent.

I Egypten: Er det nemt at tage kørekortet. Der er kun en praktisk prøve. Men den involvere ikke andet end 6 meters forudrettet kørsel, og 6 meter i bakgear. I nyere tid er denne suppleret med en teoretisk prøve på 10 spørgsmål.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk