10 ting kun bilfolk forstår

e30_snow_drifting_by_ammarov-d6y4wkz

Forstå en ‘bilnørd’ – er du ikke en af ‘os’ så læs med og bliv klogere

I artiklen her får du nemlig svar på, hvorfor vi – os der roder med biler – godt kan have ti missede opkald liggende i lommen, hvilket værktøj vi altid mangler (eller i hvert fald leder efter) og meget mere.

Lad os komme i gang.

doiing-5475c70f3fd96

1) De missede opkald: Har du ringe til mig, skat? 10 gange?! Det har jeg slet ikke set. Den er god nok. Det er ikke, fordi vi ikke vil snakke eller høre om kærestens dag på jobbet, men… Det var jo lønningsdag i går, og de nye sommerhjul er lige landet, imens skulle bremserne liiige ses efter, projektbilen trængte til kærlighed. Og nu var liften jo alligevel i gang.

 

e30_snow_drifting_by_ammarov-d6y4wkz

2) Gamle biler er fede: Selv en tumpe med ti tommelfingre kan skrue til husbehov i noget gammel jern uden OBD2-stik, airbags og ABS. Den simple mekanik gør os lykkelige, fordi vi kan komme langt – og langt udenom dyre værkstedsregninger – med få remedier som en donkraft, et topnøglesæt, en skruetrækker, strips, en Haynes-manual og lidt gaffa. Og går det i stykker? Tja, så har gutterne eller den lokale ophuggeren GARANTERET noget, vi kan gafle for en hund eller deromkring, og så er vi kørende igen

 

late-546b570920057

3) Træf: Vi gør alt ( som i virkelig alt) for at nå et træf, når sæsonen for den slags melder sig. Selv hvis det skal betyde, at vi skal skrue så meget, at vi kunne indløse billet til en behandlingsdom på den lukkede. Og så pudser vi og pudser og pudser til den store guld-medalje i alu-sølv er helt blank. Men mere om det lige om lidt

 

maxresdefault (1)

4) Sne = sidelænskørsel: Vinter er ikke bare lige med december og juleaften – hvor ønskeseddelen selvfølgelig er stopfodret kun med dimser til bilen ( Ja, pis nu af med de bløde pakker, for fanden, Farmor!) Det er også en tid, hvor vi forsvinder direkte ud på den nærmeste p-plads, lige så snart det første lag blivende sne har lagt sig. Hvem elsker ikke en gang kontrollerede overstyring. Bare 10 km/t er nok, så længe det går sidelæns!

maxresdefault

5) Vores lykkepille er et rat, en gearstang og nogle pedaler: Det kan godt være, vi er bragende uvenner med vores bil, når vi lige har fikset bremserne, og den kvitterer for arbejdet ved at smide toppakningen. Men pyt nu med det. Vi skruer lidt mere, og tror ukueligt på at den spinder som en mis, når vi drejer nøglen næste gang. Og det gør den – så er vores lykke gjort med et stort smil og en tur bag rattet. Ligegyldigt hvorhen.

meme-539af89bb580a

6) Prioriteter: Det er ikke forkert, når vi vælger at smide hele lønsedlen lige ned i motorrummet hver den første hverdag i måneden, det er en prioritet. Og det bliver det ved med at være.

 

6c398598ecf8b165ddc1e338b57c4e02

7) Vi taler i citater: Prøv selv at se en af dine yndlings bil-film på et tavst TV. Du bliver overrasket over, hvor meget af dialogen du kan udenad i hovedet. Og lur os om du ikke har brugt en eller flere replikker mere end én gang i virkelighedens verden udenfor biografmørket.

6e28fb7eb4091ff330e1ce8fbbbd4eb3

8) Tunnel = vinduerne NED! : Der er få regler i bil-verden. Men en af dem er, at ruderne SKAL rulles helt ned, når du kører ind i en tunnel – uanset om du så sidder i en skrigende RB26-Skyline  eller 90’er-Civic med brølepotte

231

9) Alu skal skinne: Det er ligegyldigt, hvem du er. Fyr eller pige. Er du bilentusiast, kan du højst sandsynlig ikke få dine fælge pæne nok. Derfor er bilfolk altid bevæbnet med mikrofiberklude og lidt rens – fact! Vores bil er et direkte udstillings-vindue af vores identitet, selvfølgelig skal slæden skinne som Solen i Sahara.

Den forsvundne 10'er-top: Den lille, forbandende top er altid væk, og det er altid - sjovt nok - den, du skal bruge

10) Den forsvundne 10’er-top: Den lille, forbandende top er altid væk, og det er altid – sjovt nok – den, du skal bruge. Et ægte mysterium.

 

Bonus) Lyd: Enhver bilentusiast har en foretrukken motorkonstruktion, et favorit lydspor. Når først du finder dit, jagter du den perfekte udgave hele livet. Hvis du da ikke sidder foran computeren og lader timerne forsvinder i ‘pure sound’-videoer på Youtube. Ingen grund til at benægte. Vi gør det samme allesammen. Lyden er uundværlig. Derfor må du godt hade el-biler, der på en god dag ikke leverer meget mere end en fesen summen uanset hastigheden. Og nej, falsk højtalerlyd kommer aldrig til at være en fuldgod erstatning for den autentiske, ægte vare! Basta – fat det, klima-hippie!

 

 

Klik frem og tilbage på pilene