10 dumme ting folk skriver i bilannoncer

Indrømmet, meget af tiden på Boosted-redaktionen bruges på at savle over biler. Til gengæld støder vi så også på dumme formuleringer i et utal af salgsannoncer – her er de 10 værste

Du er ikke rigtig bilentusiast, hvis ikke Mobile.de ligger som dit første – og gerne eneste – bogmærke, når du browser rundt på internettet. Jeg har mit på det tørre. En læge vil sikkert sige, at jeg har forkortet mit liv med dage – måske uger – ved at sidde alt for stille.

Men jeg ved jo hvorfor. Der skal kigges på biler. Også dem jeg aldrig får råd til. Men hvad selv samme læge ikke ved, er, at jeg stensikkert har forkortet mit liv af ren og skær hovedrysten og raseri over dumme formuleringer, jeg gang på gang render ind i, når jeg pløjer mig gennnem de endeløse annoncetekster.

Så her er mine Top 10-bud på det lort folk lukker ud, når de mestensdels forsøger at afhænde gamle lig på fire hjul

Den lød sund, da jeg pillede pladerne af

Med andre ord ‘jeg er typen, der fatter lige præcis så lidt om biler, at jeg var nødt til at afmontere pladerne og gemme bilen væk for ikke blive ruineret. Og nu vil jeg bare gerne have den solgt. Er du dum nok til at komme og kigge? Måske hjernedød nok til at købe?’

‘Nysynet for seks måneder siden’


Seks måneder? Det er det samme som et halv år, din… Du vil jo heller aldrig skrive, at bremser er nye, hvis de blev monteret for 100.000 kilometer siden, vel? Åh, vent lige. Det er også sket.

‘Den oser ‘lidt’ men kører da’

Jeg kan stadig falde bagover på min stol, når jeg støder på den formulering. Og det gør jeg overraskende tit. Hør her, Kammerat Sneskovl. Din bil er skrald, så indrøm det dog. I stedet for de der tåbelige formuleringer, som ingen alligevel falder for. Skriv i stedet at du i virkeligheden er overrasket over, at der overhovedet er liv i motoren. Så kan jeg i det mindste klikke mig i lange buer uden om dine kontaktoplysninger.

‘Den har kørt 320.000 km – Det kan OVERHOVEDET ikke mærkes!’

Hej igen, Kammerat Sneskovl. Har du spist den gule sne? Eller har din mor bare ikke lært dig, at man ikke må lyve? Selvfølgelig kan kilometer mærkes. Især når du har været tæt på ti gange rundt om jorden i din BMW 530d. Med mindre du da har skiftet samtlige sliddele for hver evig eneste f***king, du er stoppet for at tanke diesel.

‘Samleeksemplar – den bliver kun mere værd!’

Løb – bare løb! Hvis du ser den formulering. Så kan du nemlig med 112 procents garanti være sikker på, at bilen ikke stiger i værdi. Nok nærmere taber den samtlige kroner af den overpris, du lige har givet, lige så snart du overfører pengene til den uhæderlige sælgertype. Tillykke, du har lige betalt overpris for den bil, der er flest eksemplarer af i verden!

LÆS OGSÅ: Drop spejlreflekset – så fede træfbilleder kan du tage med mobilen

‘Nemt mekanikertilbud’

Nemt betyder ‘svært på grænsen til det håbløse alias jeg har selv givet op’-mekanikertilbud. Du skal virkelige have meget fritid og et roligt sind for at falde for et ‘mekanikertilbud’.

‘Alt rust er lavet’

Her skal du for alvor få kaffen galt i halsen. Ja, faktisk vil jeg sige, at du skal indlægges til udpumpning på en akutafdeling, hvis du ser sådan en sætning. For strengt taget betyder det, at Kammerat Sneskovl selv har sørget for, at bilen er pilrådden. Han siger jo selv, at rusten er lavet. Løber der mere end en forbindelse i din hjerne, ved du selvfølgelig godt, hvad han prøver at sige. Nemlig at alt rusten er repareret. Samtidig ved du, at det ikke passer. Særligt fordi det altid er del af salgstalen for en godt brugt Alfa eller VW. Det samme som en begravelsestale for en hardcore misbruger.

‘Projektbil der mangler lige det sidste’


Så ved du, at den mangler både rat, pedaler og hjul. Og at den nuværende ejer har givet op. Men også, hvis du læser annoncen helt igennem – og jeg mener som heeelt i bund som til sidste bogstav – står skrevet, at de dele ikke lige følger med. Og, nå ja, så skal du stensikkert være forberedt på et eller flere rusthuller på størrelse med krateret på Ground Zero i New York efter d.11 september 2001.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd når du skal til træf

Dele for 15.000 kr. siden april


Og vi skriver d.1 maj. Så ved du efterhånden godt, hvad du skal gøre. LØB – løb, så hurtigt du kan. At bruge penge på en bil er penge smidt direkte ud af vinduet. Og kæmpe mekanikerregninger er bare aldrig noget godt tegn.

‘Sælges fordi….’

Dette sidste punkt er som sådan ikke en fejl, det er bare skideirriterende. Mest fordi det er indgangsreplikken til en roman af ligegyldigt, uendeligt nonsens. Det er fucking ligegyldigt, hvorfor du, Kammerat Sneskovl, sælger din bil. Og det bliver kun værre af, at du så alligevel skriver hvorfor. Ingen, som i jeg mener ingen, gider høre om, at du er blevet far, har nået midtvejskrisen og derfor hellere vil have en MC at slå dig selv ihjel på, eller at konen har tvunget dig til at sælge jeres Mondeo, som du valgte i tidernes morgen, fordi den har V6-motor. Fat det! Og det bliver kun værre af, at mange sælgere afslutter den psykotisk lange tirade med et ‘….men jeg bytter ikke’. Åh, hop i havet! og kom aldrig op efter luft igen.