10 BMW’er vi aldrig fik

Touringens anderledes baghjulsophæng fik M-afdelingen til at droppe ideén om en E39 Touring

Kom en tur med i BMWs hemmelige kælder – her er så meget fedt på fire hjul

På redaktionen har vi fuld forståelse for de BMW-fans, der uden tvivl har grædt sig selv i søvn mere end én gang, over at V8’eren deres E39 540 Touring ikke har et M5-emblem på blokken.

For M-afdelingen af hovedkvarteret i München har i tidens løb udviklet en god del biler, der bare aldrig fik lov at se asfalt. Touring-udgaven af E39 M5 var eksempelvis med i planerne lige indtil samlebåndet begyndte at rulle.

LÆS OGSÅ: SE G-POWERS 740 HESTES SVANESANG TIL V8-M3’ERENHvorfor den i sidste ende blev ‘skrottet’, kan du læse ved at klikket på billedet af den i galleriet herunder. Hvor vi i øvrigt har fundet plads til ni andre spændende biler, der aldrig kom længere end til en p-plads i fabrikkens ‘hemmelige’ kælder for prototyper.

SE ALLE BILERNE I GALLERIET HERUNDER

Præsteneret i Schweiz til 2008-udgaven af concorso d’eleganza villa d’este var M1 Hommage mange menneskers våde drøm om en reinkarnation af den legendariske M1 fra 70’erne


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk