10 af verdens fedeste veje: Her skal du køre, inden du dør!

Betagende natur og krævende hårnålssving – langt fra den kedelige danske asfalt. Vi har fundet 10 veje, som alle bilentusiaster burde køre.

 1. Transfagarasan, Rumænien
  Den anses af nogle for en af de smukkeste vejstrækninger – i hvert fald i Europa, skriver Bil Magasinet. Den har en længde på 90 km og strækker sig gennem de barske bjerge i Karpaterne, hvor vejene som regel lukket på grund af sne i perioden fra slutningen af oktober til juni.
  Udover det smukke landskab går ruten forbi slottet Poenari, som angiveligt skulle være hjemsted for den prins, der var inspiration til Bram Stokers roman Dracula.

 2. Stelvio-passet, Italien
  Med beliggenheden i en højde på 2.757 m er det det højeste asfalterede bjergpas i de østlige Alper.Foruden det smukke landskab er strækningen også kendt for de 48 hårnålesving på blot 24 km med en gennemsnitlig hældning på 7,6 pct. Cykelentusiaster kender den også ganske godt som en af de mest vanskelige etaper i Giro d’Italia.
 3. Furka-passet, Schweiz
  Dette pas blev vældig populært, efter at det var med i James Bond-filmen Goldfinger fra 1964.Det er et af de 30 højeste bjergpas i Europa, og beliggenheden midt i de schweiziske Alper sikrer en spektakulær udsigt inklusive Rhône-gletsjeren.

  Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: