Maksimer profitten på din brugte bil

Det er ikke nogen hemmelighed, at det at være bilejer i Danmark ikke er nogen god forretning. Med verdens højeste registreringsafgift, tårnhøje benzinpriser og grønne afgifter, der gør de sjove biler endnu dyrere, er det derfor ikke uvæsentligt at få det meste for din bil, når du skal sælge den.

Visse biler holder prisen bedre end andre
Der er et gammelt ordsprog, der hedder ”man får, hvad man betaler for”. Det er rigtigt i mange sammenhænge, også når det gælder biler. Selvfølgelig er der superbiler og andre specielle køretøjer, der er i en klasse helt for sig, men også når vi taler mere almindelige biler, er der stor forskel på, hvor meget de taber i værdi. Det hænger ofte sammen med bilens nypris.

Et tomt askebæger øger interessen 
Et af de gennemgående temaer, når man kigger brugt bil, er postulatet ”ikke-ryger”. Det er med andre ord væsentligt for mange, at deres nye bil ikke har ageret rullende rygekabine i sin fortid. Hvis du har hang til nikotin, mens du er på farten, men gerne vil kunne sælge din bil som en ikke-ryger, er e-cigaretter et oplagt valg. E-cigaretter udleder intet andet end vanddamp og kan derfor ikke lugtes i bilen, ligesom e-cigaretterne heller ikke bidrager til en nikotinforgyldt forrude.
Hvis du allerede har røget – eller stadig ryger – i din bil, kan du selvfølgelig få den renset, men det er dyrt og omfattende. Ifølge finansmagasinet Penge & Privatøkonomi kan du forvente en afskrivning på ca. 6.000 kroner, hvis du har røget i bilen. Det skal dog lige understreges, at dette tal er fra 2011, og at det kollektive syn på tobaksrygning ikke er blevet mere positivt siden da. Så i dag er det nok nærmere en 8-10.000 kroner. Med det in mente var det måske værd at overveje e-cigaretter. Om ikke andet så bare i bilen for at undgå det massive værditab.

Tag ordentlige billeder af bilen
Når man søger brugte biler, ser man ofte de her gamle slæder, der ikke umiddelbart har haft besøg af støvsuger i dette årtusinde, eller som er svære at farvebestemme pga. skidt eller modlys på billederne. Det holder bare ikke.

Gør bilen ordentligt og grundigt ren inden du finder kameraet frem. Det er en lille ting, men det kan gøre en stor forskel. Husk på at din bil kommer i konkurrence med en masse andre tilsvarende, som måske lige er et par tusind kroner billigere, lige har et par kilometer færre på triptælleren eller lige har et sæt pænere fælge. Derfor er det vigtigt, at din bil fremstår så præsentabel som overhovedet muligt. Du bør derfor også droppe at fotografere den på et underlag af græs. Det får ganske rigtigt bilen til at fremstå lavere og mere sporty, men det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel for den kommende ejer.

Sørg ligeledes for at belysningen er i orden så du kan lægge nogle reelle og præsentable billeder ud sammen med dit prisskilt.

Kom fejl og mangler i forkøbet
I stedet for at lege Krejler Karsten bør du lægge kortene på bordet i forhold til eventuelle fejl og mangler på bilen. Hvis det er noget, der kan fikses nemt, bør du gøre det, så denne liste bliver så kort som overhovedet mulig.

Nævn eventuelle buler og ridser, og spar dig selv for diskussionen og sure interessenter, når din bil skal besigtiges af sin måske kommende ejer. Med ærlighed kommer man længst. Det gør det også sværere for en køber at presse prisen, når du allerede på forhånd har informeret om en ridse i køleren og en parkeringsbule kofangeren. Han vidste, hvad han gik ind til. Derfor kan han ikke bruge det som argument i mod dig i forsøget på at få dig til at barbere yderligere procenter af prisen.

Tjek markedet og få bilen synet
Af og til hænder det at man kan gøre et decideret kup på div. bilforhandlersider. Dette kan skyldes flere ting. Men ofte er det et udtryk for, at sælger ikke ved, hvad sin bil reelt er værd. Tjek markedet inden du sælger og læg dig i den gode ende af skalaen ved at få synet bilen som det sidste, inden du sætter den til salg. Nysynet biler er bare nemmere at sælge. Du giver køberen en vis form for sikkerhed, og det er der mange, der gerne vil betale lidt ekstra for. Husk på at mange tjekker status på bilen, allerede inden de kommer og kigger på den. Så det er med at holde sin sti så ren som muligt.

Jo mere ærlig du er, des mindre kan køberen bruge mod dig. Dermed kan du bedre fastholde din oprindelige udbudspris.

God fornøjelse med salget!


 

Klik frem og tilbage på pilene

Smid en kommentar