Guide: Udskiftning af viskerblade

a%cc%8abner-img_2042

Du vil sikkert ikke sige sandheden, men kan du selv skifte dine viskerblade?

Det er sådan lidt en slags angreb på din mandighed, når du ikke kan gennemskue opgaver på bilen, som burde virke åbenlyse og lette. Her tænker vi selvfølgelig på bilens viskerblade, som skal skiftes fra tid til anden, når de ikke længere gør arbejdet med at holde frontruden ordentligt tør og ren.

Vi har da selv stået i situationen mere end én gang, da producenterne af viskerblade alle har en forskellig måde at montere og udforme fastgøringen af viskerbladende på – så er det jo heller ikke nemt. Derfor har vi her lavet en lille guide til, hvordan du gennemskuer en udskiftning af viskerbladene og samtidig undgår at smadre frontruden osv.

Intet er for basalt, og med denne guide i baghånden slipper du for at tabe ansigt overfor kæresten, næste gang viskerbladende skal have en udskiftning.

Hvorfor udskiftning?
Dine viskerblade berører frontruden med en slags meget blød gummiliste, som med tiden bliver hård og slidt. Du er ikke i tvivl, når det er tid til en udskiftning.

Tidsforbrug
Afhængigt af model varierer tiden lidt, men forvent ikke at bruge mere end 10 minutter.

Sværhedsgrad:
Du kan meget nemt klare udskiftningen selv med vores guide i hånden. Og så styrker det din bil-selvtillid.

Reservedelene:
Vi kan anbefale at købe et sæt viskerblade fra en velkendt producent såsom Valeo eller Bosch – det betaler sig i det lange løb, da levetiden ofte er længere. Et sæt ordentlige viskere som dette koster 299 kr. hos thansen.dk

Guiden er første gang bragt i  Boosted Magazine 17, som stadig kan købs i Boosted Magazines webshop

SÅDAN GØR DU!

017-1

1: Der findes enormt mange viskerbladstyper, og selvom du bestiller til din model, kan du ikke være sikker på, at de passer perfekt. Så mål lige længden på de gamle for en sikkerheds skyld

Klik frem og tilbage på pilene

Smid en kommentar