Guide: Samling af bremserør

samling-4

Slip for bøvlet med at skifte de lange bremserør – vi viser dig hvordan.

Hvis du er gør det selv-typen, vil det være en let sag for dig at reparere bilens bremserør. Ja, de sagde repareres! Tidligere har det været sådan, at man kun måtte udskifte bremserøret i hel tilstand, og det kunne være enormt tidskrævende, hvis der var tale om gennemtæring af de langsgående bremserør til bilens baghjul, som på nogle biler er ført op over brændstoftanken. Som reglerne er i dag, er det tilladt at lave en samling på alle bilens bremserør.

Det betyder, at har eksempelvis de langsgående bremserør en lille bobble helt ude i enden, så kan du nøjes med at skifte et lille stykke af dem. Selve metoden med en skærerings-samler er langt fra ny.men indenfor repararion af biler, giver den nye muligheder for at komme lidt lettere igennem syn. Vi viser dig her, hvordan du let bruger dem.

Princippet i en rørsamler er super simpelt. Når du spænder omløberne, klemmes skæreringen ned i størrelse og tvinges derved til at skære sig ind i bremserøret, som er forholdsvist blødt i materialet. Skæreringen bliver derved i ét med bremserøret og det sikrer, at røret ikke kan falde ud af samleren, og at samlingen bliver helt tæt.
Derfor kan du også kun bruge en skæreringen én gang. Har du spændt den sammen, kan du sagtens løsne omløberen igen, men skæreringen er foreviget på bremserøret. Denne type samling er super sikker og let at bruge.

Hvorfor udskiftning?:
Bremserør har en begrænset levetid og vil med tiden tærre. Når de er tærret, udgør de en fare for bremsesvigt og skal derfor skiftes ud.
Med en rørsamler bliver det arbejde meget lettere og langt fra så bekosteligt.

Tidsforbrug:
Lidt afhængig af bilmodel og sted for udskiftning tager det i omegnen af 15 minutter at lave en samling.

Sværhedsgrad:
Det er et meget lille indgreb, som stort set alle vil kunne klare selv.

Reservedelene:
Rørskæreren koster 103 kr. hos Thansen.dk og en rørsamler koster 15,95 kr. ligeledes hos Thansen.dk

Guiden er første gang bragt i  Boosted Magazine 21, som stadig kan købs i Boosted Magazines webshop
SÅDAN GØR DU

roer-rigtig-1

Klik frem og tilbage på pilene

Smid en kommentar